cacao blog

De oorsprong van cacao is een Betoverende Reis van Godendrank tot Jouw Genot

maya cultuur

Stel je voor, duizenden jaren geleden, in de dichte jungles van Meso-Amerika, waar de lucht zwaar was van geheimen en een kostbare schat wachtte om ontdekt te worden. Dit was het rijk van cacao, een geschenk van Moeder Natuur dat de harten en smaakpapillen van oude beschavingen betoverde.

De Maya’s en Azteken: Cacao als Valuta van Goden

De Maya’s en Azteken, heersers van dit mystieke land, hadden een diep spirituele connectie met cacao. Ze geloofden dat het de goddelijke vonk in zich droeg, en hun verhalen en rituelen werden vaak omlijst door caca.

Waarom is cacao zo gezond ?

Leer samen met ons wat voor mediche voordelen cacao u te geven heeft !

  1. Rijk aan Antioxidanten: Pure cacao zit boordevol antioxidanten, zoals flavonoïden, die helpen bij het bestrijden van vrije radicalen in het lichaam. Dit kan celbeschadiging verminderen en het risico op chronische ziekten zoals hartaandoeningen en kanker verminderen.

  2. Goed voor de Hersenen: Cacao bevat stoffen zoals theobromine en fenylethylamine, die de hersenfunctie kunnen verbeteren, de stemming kunnen verbeteren en vermoeidheid kunnen verminderen. Het kan zelfs een gevoel van geluk en euforie bevorderen.

Winkelwagen